A free template from Joomlashack

Sitemizi şu anda 24 misafir dolaşıyor.





Şifremi unuttum!
Üyemiz değil misiniz? Üye Ol

Materyallerimizle İlgili Son Yorumlar

Anayasalarımız ve Değişiklikler
cok ama cok sagolun
23/02/10 17:36 Devamı...
Yazan: tuğba

T.C. İdari Teşkilat Şeması
harika bir çizimle gösterilmiş teşkilat şeması gogle çok arattım sadece burada bulabildim. Ellerinize sağlık
22/02/10 11:34 Devamı...
Yazan: ali

Ceza Muhakemesi Bütünleme Soruları (2006/07)
bir vatandaş olarak toplumdaki hukuki haklarımı bilmek istiyorum beni, yönlendidrin
21/02/10 15:55 Devamı...
Yazan: Eda NUR

Yargıtay'dan Yasa Dışı Dinlemelerinde Kusura İlişkin Karar Yazdır
Yazar: Aylak Adam   
Pazartesi, 28 Eylül 2009

Yargıtay'dan Telekulak'ta Kusura İlişkin KararYargıtay'dan yasa dışı telefon dinlemelerinde kusura ilişkin yeni bir karar! Yargıtay, 2009 Şubat ayında verdiği bir kararında mahkeme kararı olmaksızın yapılan telefon dinlemelerinde kusurun kolluk görevlilerine değil, idareye ait olduğunu belirtti. Yüksek Mahkeme, kusurlu idare olarak ise, İçişleri Bakanlığı'nı gösterdi.

Telefonları mahkeme kararı olmaksızın dinlenen kişi, İçişleri Bakanlığı aleyhine İdare Mahkemesi'nde tazminat davası açarak bu davayı kazandı. Bunun üzerine Bakanlık, mahkeme kararı olmaksızın dinleme yapan emniyet görevlilerine karşı ödenmiş olan tazminatın rücuu amaçlı bir dava açtı. Yerel Asliye Hukuk Mahkemesi, Bakanlık'ın talebini kabul ederek görevlilerin bu tazminattan sorumlu olmalarına karar verdi.

Yargıtay 4. Hukuk Mahkemesi'nin bozma kararından sonra dosya Yargıtay Hukuk Genel Kurulu'nca incelendi ve mahkeme kararı olmaksızın telefon dinlenmesinde kusuru emniyet görevlilerinde değil, idarede buldu.

Sitemizde yayınlanan gerekçeli karara ulaşmak için tıklayınız.


Favori olarak ekle (27) | Bu yazıyı web sayfanızda alıntılayın | Görüntüleme sayısı: 375

  Bu yazıya ilk yorumu yazın
RSS yorumları

Yorum yaz
  • Lütfen yorumunuzun yazının konusu ile alakalı olmasına dikkat edin.
  • SORMAK ISTEDIGINIZ SORULAR IÇIN LÜTFEN FORUMLARIMIZI KULLANIN. BURADA SORULAN SORULARA YANIT VERILMEMEKTEDIR.
  • Reklam amaçlı ya da kişisel hakaret içeren yorumlar silinecektir.
  • Yazılan yorumlar yönetim tarafından onaylandıktan sonra yayına verilecektir. Anlayışınız için teşekkür ederiz.
İsim:
E-posta:
Web sayfası:
Yorum:



Ek yorumlar konusunda bana e-posta aracılığı ile ulaşılmasını istiyorum.

 
< Önceki   Sonraki >
Joomla Templates by Joomlashack