Öğrenciler seslerini duyurmaya çalışıyor ama bu sistem bizim sesimizi kesmeye çalşıyor.odtü yatay geçiş için psikoloji 2008 taban puanını 340 kabul et...
UYAP'a girişte mobil imza kolaylığı. Adalet Bakanlığı, geçtiğimiz günlerde internet sitesinde UYAP Vatandaş ve Avukat Portal'a bundan böyle mobil imza ile de giriş yapılabileceğini duyurdu. Böylelikle UYAP girişlerinde Elektronik İmza (e-imza) tekeli de ortadan kalkmış oldu.
Seçim Kanunu'nun değişmesi için kanun teklifi verildi.
Teklif uyarınca seçimlerde adaylar t-shirt ve şapka gibi eşantiyon dağıtabilecek, SMS ve e-mail ile propoganda mesajları gönderebilecek. Seçmenlerin oy kullanabilmeleri için de TC kimlik numaralı hüviyetlerinin bulunması gerekecek. TBMM Başkanlığına sunulan kanun teklifi, seçmen kütükleri ve seçim yasalarında kapsamlı değişiklikler öngörüyor. Teklif kısa süre içinde yasalaştığı taktirde yürürlüğe girebilecek. Anayasa gereği seçimlere bir yıl kala, seçim kanunlarında yapılan değişiklikler, ilk seçimlerde uygulanmıyor. Teklif ile getirilen yeni düzenleneler şöyle:
Üniversitelerde yatay geçiş müjdesi; YÖK, üniversitelerde örgün öğretim programlarından ikinci öğretim ile ön lisans ve lisans programları arasında yatay geçişlerde esneklik sağlayan yönetmelik taslağı hazırladı.
CMK Gereğince Görevlendirilen Müdafii ve Vekillere Yapılacak Ödemelere İlişkin 2010 Yılı Tarifesi
"Ceza Muhakemesi Kanunu Gereğince Görevlendirilen Müdafi Ve Vekillere Yapılacak Ödemelere İlişkin 2010 Yılı Tarifesi" Resmi Gazete'nin 27449 sayı ve 31.12.2009 tarihli 5. Mükerrer nüshasında yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.
Yargıtay'dan hacker'lar tarafından parası çalınan işadamı lehine önemli bir karar çıktı. İnternet korsanları, Diyarbakırlı işadamının banka hesap bilgilerine ulaşarak, hesabından 520.000 TL para çekti. Banka, işadamının bilgisayarında güvenlik programı olmadığı gerekçesiyle itiraz etti. Yargıtay, sorumluluğun bankaya ait olduğunu ve çalınan paranın faiziyle birlikte işadamı Mehmet BEŞİR'e iadesine karar verdi.
Maliye Bakanlığı tarafından her yıl için tekrar saptanan Yeniden değerleme oranı, 2009 yılı için % 2,2 olarak belirlendi. 14/11/2009 günü Resmi Gazete'de yayınlanan Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği'nde belirtilen oran, HUMK ve İİK gibi kanunların parasal sınırlarında da uygulanacak. Bu orana göre artacak parasal sınırlar ise 2010 yılından itibaren şu şekilde olacak:
Müvekkili F.S.'nin, eşi tarafından başka bir kadınla aldatılması üzerine açtığı davada, hakimin "hukuka aykırı davrandığını" öne süren ve 15 yıldır avukat olan A.E., açlık grevine başladı. Eyleminin amacının hukuk alanında yaşanan ihlallere dikkat çekmek olduğunu söyleyen Avukat A.E., "Yapacak başka bir şey kalmayınca açlık grevine başladım’" dedi.
Üzerinde cüppesi ile İstanbul Sirkeci Adliyesi’nin Baro Odası’nda tek başına protesto eylemini başlatan Av. A.E., "Bu mağduriyeti Türkiye’de başka bir kadın ya da başka bir erkek müvvekil de yaşayabilirdi. İşte bu nedenle, benim amacım sadece müvekkilimi savunmak değil, yargı alanında yaşanan hukuksuzluğa dikkat çekmek ve bu alanın tartışmaya açılmasını sağlamaktır’’ diye konuştu. Türkiye’de davaların şansa bırakıldığını belirten Avukat A.E., yargı alanında yer alan tüm kesimlerin eğitimden geçirilmesi gerektiğine dikkat çekti. Yetkilileri sorumluluklarını yerine getirmediğini vurgulayan A.E., ‘’Sadece hukuk istiyorum!’’ sözleriyle Adalet Bakanlığı’na seslendi.
Polis, Eylemden Rahatsız Oldu Avukat A.E.’nin basınla konuşmasından rahatsız olan Sirkeci Adliyesi'nde görevli polisler, "Burada basına demeç verilmez. Yasalara aykırıdır" diyerek, A.E.’nin Adliye'deki baro odasından çıkmasını istedi. Ancak A.E., polisin tavrına karşı "Baro odası baronundur" yanıtı vererek sürdürmeye devam etti. Bunun üzerine Polisler konuyu savcılıkla görüşeceklerini dile getirerek odayı terk etti. İstanbul Barosu Üyesi A.E., 3 gün boyunca, 12.00-17.00 arasında Sirkeci Adliyesi Baro Odası’nda eylemini sürdürecek.
Olay, Davanın Geçmişi Yurttaş F.S., eşinin kendisini aldatması üzerine avukatı A.E'le birlikte Sirkeci ..... Aile Mahkemesi'nde boşanma dava açmış ve boşanma dilekçesine, maddi ve manevi tazminat, çocukların velayeti, çocuklar ve kendisi için tedbir nafakası, yoksulluk ve iştirak nafakası ile tapu kayıtlarına bildirilen taşınmazlara tedbir konulması yönündeki taleplerini de eklemişti. Ancak Hakim Y, tedbir taleplerini gerekçesiz olarak ret etmişti. Bunun üzerine Avukat A.E., Hakim ........'ı Adalet Bakanlığına şikayet etmiş ve reddi hakim talebinde bulunmuştu. ... Aile Hukuk Mahkemesi'nde talepleri ret edilmesi ve davalı kocanın mallarını elden çıkarmaya başlaması üzerine davacı eş F.S. ve Avukatı A.E., Sirkeci ... Aile Mahkemesi'ne, "Edilmiş Malların Tasfiyesi" davası açmış, fakat bu davada da talepleri gerekçesiz ret edilmişti. Ret kararına rağmen davacı taraf taleplerini bir çok kez yinelemiş ancak her seferinde olumsuz yanıt almıştı. Bunun üzerine Avukat A.E., Sirkeci ... Aile Mahkemesi Hakimi ........'in hukuka aykırı davranarak müvekkiline zarar verdiğini belirterek açlık grevi yapma kararı aldı.